Yusuf GÜREL EŞEN


Abdulrahman Fehmi Eşen

   Abdurrahman Fehmi EŞEN, 1899’ da Konya’da doğdu.İlk tahsilini Konya’da tamamladı. Orta öğrenimini Darü’l-Hilafe ( İmam Hatip Lisesi )’de bitirir. Bu süreç içerisinde Konya’nın tanınmış müderrislerinden Şeyh Kadiroğlu Ali Yücesoy’dan ve o zamanki Kapı Camii imamı Hacı Ali Haydar Ulukapı’dan Kur’an-ı Kerim talim ederek hafız olmuştur. Askerliğini yaptıktan sonra Konya’da Kapı Camii karşısında hazır giyim ticaretiyle uğraşır.

 

        Eşen, iş hayatına atıldıktan sonra ailesinin sosyal problemleriyle uğraşmıştır. Kendisinin 3 erkek çocuğu dünyaya gelmiştir. Bunlardan en büyüğü olan Dr. Mehmet Yüksel EŞEN Şişli Etfal Hastanesi’den emekli olduktan sonra İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir. Diğer oğlu Ahmet Yücel EŞEN’de baba mesleğini devralarak  esnaflıktan emekli olmuştur.

 

Abdurrahman Fehmi EŞEN, 20 Ağustos 1966 tarihinde vefat etmiştir. Kendisini ilme adamış olan ender insanlardan birisi olan  Abdurrahman Fehmi EŞEN'in kıymetli el yazması eserlerini oğlu Yusuf Gürel EŞEN 24.09.2002 tarihinde Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'ne bağışlamıştır. Bu eserlerin tamamının tam tespitleri yapılarak kütüphanemiz kayıtlarına dahil edilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------

 

 Merhum EŞEN'in, 104 adet el yazması eserini    kütüphanemize bağışlamıştır.

       Kapı camii mütevellilerinden Mehmet Efendi’nin torunu Abdurrahman Efendi’nin oğlu Yusuf Gürel Esen 8 Şubat 1946’da Konya’da doğmuştur. İlkokulu Altın çeşme İlkokulu’nda(şimdiki adıyla Cumhuriyet İlkokulu ),orta okulu Karma Ortaokulu’nda ve Liseyi Konya Erkek Lisesi’nde okumuş ve eğitimine Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde devam etmiştir. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra ilk olarak Mersin’in Aslanköy İlçesinde öğretmenlik görevine başlamıştır.Buradan ikinci görev yeri olan Konya Başhüyük ilçesine gelmiş ve Başhüyük

 

Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni ve okul müdürü olarak görev yapmıştır. Daha sonra Konya Kız Orta Okulu’nda eğitim hizmetine devam etmiş ve burada Türkçe öğretmeni, müdür yardımcılığı ve müdür vekilliği görevlerini yerine getirmiştir.Son olarak da Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Milli Eğitim müdür yardımcılığı yapmış ve yirmi yedi yıllık eğitim hizmetine 1996’da son vermiştir

Yorumlar

Popüler Yayınlar