MUSTAFA BÜYÜKOFLAZ

Muhtar, Kaymak Mustafa diye akıllarda kalan, adı anıldığında hizmet, samimiyet, memleket sevdası  olmasıyla hatırlanan Mustafa Büyükoflaz’ın aramızdan ayrılışının yedinci yılındayız. Kendisini Rahmetle anıyoruz.

            Mustafa Büyükoflaz 1960 yılında Konya-Kadınhanı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kadınhanı’nda, lise öğrenimini Açık Öğretim Lisesinde tamamladı. Rızkını Kadınhanı’nda bir seyahat işletmesinin acenteliğini yürüterek elde etmekteydi. Ancak onun asıl görevi birçok sivil toplum kuruluşunda hayra iyliğe güzelliğe hizmet etmekti. Yatları katları yoktu malı mülkü sadece bir çeketi bir gömleği idi. Kimsesizlerin her zaman yanında idi. Birileri haksız yere tayin mi olmuş onların haklarını aramak üzere yola düşerdi. Kimsesiz bakanı yok bir ihtiyarımı gördü, onun ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olurdu. Hatta bazı hemşerilerini Huzurevine yerleştirmek için bürokrasiyi ayağa kaldırırdı. Okul ihtiyacı mı var Kadınhanı’na, Üniversitemi kurulması gerekiyor? Ver elini İstanbul’a yollara düşerdi. Kapı kapı Kadınhanılı zenginleri dolaşır, onları hayra teşvik ederdi. Bü günkü  S.Ü. Kadınhanı Faik İçil MYOkulu’nun kurulması, yurtlarının yapılması, adeta bir üniversite yerleşkesi haline gelmesinde onun emekleri yadsınamaz.Tabi Prof. Dr. Mustafa Küçüködük hocamızı da burada anmak gerekir.
 Önceliğini eğitim ve sağlık alanında olmak üzere, Ata İçil Lisesi,  Kız Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesinin Öğrencileri Koruma Derneği Başkanlığı, sağlık alanında da Kadınhanı Devlet Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı ayrıca Kadınhanı Emniyet Amirliği Dernek Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
            Kendisini Kadınhanı ilçesine adayan Büyükoflaz 3 dönem Kadınhanı Turgutlu Mahallesi Muhtarlığı yaptı. O aday olduğunda kimse karşısına çıkmazdı. Tak aday olarak seçimlere girerdi. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Partiden Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olmuş fakat aday gösterilmemişti. Konya yerel gazetelerinde ilçe temsilciliği yaparken TRT Yurt Haberleri  Kadınhanı Muhabirliği görevini de yürüttü. Daha sayılamayacak pek çok hizmete imza atan Mustafa Büyük oflaz,       13 Temmuz 2007 Cuma günü Tekke Camiinde Cuma namazını kıldıktan sonra caminin önünde geçirdiği kalp krizi sonucu hakka yürüdü.  Kendisini ve hizmetlerini unutmadık. Kendisini rahmetle anıyoruz.

            Hayatının son döneminde büyük uğraşlar vererek Kadınhanı ilçesinde eğitim ve öğretime devamını sağladığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesine Konya Valiliğinin olurları ile “Kadınhanı Mustafa Büyükoflaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi” ismi verildi. Bu nu hizmet edene bir vefa örneği olarak görüyor ve sebep olanlara teşekkür ediyoruz.
                                                                                                                               Bekir ŞAHİN
KAYNAK: http://www.konyayenigun.com/Bekir_Sahin_Mustafa_Buyukoflaz_yazi2562.html


Yorumlar

Popüler Yayınlar