KONYA MİLLETVEKİLLERİ


ANGI, HASAN

(d. 1959)

Konya milletvekili.

 

Konya’da doğdu. Babasının adı Kadir, annesinin adı Elmas’tır. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden 1981 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü Uzay ve Havacılık Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Aynı dönemde iki yıl üniversitede görev yaptı.

MÜSİAD Konya Şubesi başkanı, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı, TOBB Genel Kurul delegesi, TSE Genel Kurul delegesi, Konya İkinci ve Üçüncü Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyeti başkanvekili ve Yönetim Kurulu başkanı olarak görev yaptı.

8 Eylül 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Konya kurucu il başkanı olarak aktif siyasete başladı. XXII. Dönemde Konya milletvekili olarak Meclis’e girdi. Hâlen XXIII. Dönem Konya milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonları üyesi ve başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Türkiye-Meksika Dostluk Grubu başkanı olan Angı, Ak Parti İkinci Olağan Genel Kurulunda MKYK üyeliğine seçildi.

Almanca ve İngilizce bilen Hasan Angı, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

BİBLİYOGRAFYA:

TBMM Albümü, 2007.

 

ARI, HÜSEYİN

(d. 1949)

Konya milletvekili.

 

Konya-Bozkır Akkise köyünde doğdu. Babasının adı Halil İbrahim, annesinin adı Zekiye’dir. İlk ve orta tahsilini Ereğli’de tamamladı. Erzincan Askeri Lisesini bitirdi. Ankara Kara Harp Okulundan tankçı subayı olarak mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli bölge ve kademelerinde takım ve birlik komutanlıklarında bulundu. Kara Harp Akademisi tahsilini (1975-1978) müteakip kurmay yüzbaşı olarak Diyarbakır’a atandı. Kıbrıs dâhil yurdun on üç bölgesinde Tank Tabur Komutanlığı Plan Şube Müdürlüğü, 1985-1987 yıllarında Yurtiçi Batı Bölge Komutanlığı ve 1989-1993 yıllarında Konya Personel Okulu Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1993-1995 yıllarında Isparta 58’nci Tümen Kurmay Başkanlığı görevinde iken 1995 Milletvekili Genel Seçimleri’nde RP’den XX. Dönem Konya milletvekili olarak TBMM’ye girdi. XXI. Dönemde ikinci defa milletvekili seçildi. Hâlen BBP Konya İl Başkanlığı göreviyle siyasetin içindedir.

Almanca, Arapça bilen Arı, Eğitimci Rukiye Hanım’la evli ve iki çocuk babasıdır.

 

BİBLİYOGRAFYA:

TBMM Albümü, 1996, 130.

Yorumlar

Popüler Yayınlar