KADINHANI BASIN TARİHİ


BEKİR ŞAHİN 

            Kadınhanı’nda ilk gazete 1975 yılında Kadınhanı Postası adıyla çıkar. Ömrü çok kısa olur. Aradan uzun zaman geçtikten sonra Kadınhanı Güncel,  Kadınhanı Sözcü,  Kadınhanı’n da 8. Gün, Haber Kadınhanı gazeteleri çıkar.

Kadınhanı Güncel:

            Kadınhanı Güncel Gazetesi Kadınhanı’nda çıkan en uzun ömürlü gazetedir.

            01 05 2006 Tarihinden beri yayın hayatına haftalık gazete olarak devam etmektedir. Gazetenin Kurucusu Mehmet Aladağ, İmtiyaz sahibi Murat Canıtez,  Yazı işleri müdürü Murat Aladağ’dır Dizgi ve baskı Kadınhanı’nda İkbal Ofset matbaasında yapılmaktadır.

            Gazetede; Halil Özcan,  Sinan Gönen Arif Behiç Özcan’ın köşe Yazıları yayınlanmakta, Aziz  Büyükbayram’ın da şiirleri yer almaktadır. Ayrıca Kadınhanı ile ilgili haberlere ve zaman zaman da dizi yazılarına yer verilmektedir.

 

 

            Kadınhanı Sözcü:
 

            Kadınhanı Sözcü Gazetesi Kadınhanı’nda çıkan uzun ömürlü gazetelerden biridir.

            31.01.2008 Tarihinde çıkmaya başlar. Gazetenin sahibi Yalçın Dinç, Yazı işleri müdürü Fevzi Dinç’tir. Dizgi ve baskı Kadınhanı’nda yapılmaktadır.

Yalçın Dinç, Fevzi Dinç Ali Fuat Coşkun tarafından köşe yazıları yazmaktadır.

            Şehir tarihi, ilçenin tabi güzellikleriyle ilgili yazılar, şiirler, eleştirilerin ve ilçeyle ilgili haberlerin yer aldığı gazete haftalık olarak yayın hayatına devam etmektedir.

Kadınhanı’nın da 8. Gün:

            Kadınhanı’nın da 8. Gün Gazetesi 19.07.1993 Tarihinde yayın hayatına haftalık gazete olarak başlamıştır.  Gazetenin İmtiyaz sahibi; Mustafa Ceven’dir.  Yazı İşleri Müdürlüğünü Enver Mut yürütmüştür.  Dizgi ve baskı Konya’da Arı Ofset tarafından renkli olarak yapılmıştır.

            Gazetede; Mustafa Ceven, Dr. Vedat Erkul, Avukat Mustafa Özyörükoğlu köşe yazıları yazmıştır. Kadınhanı ile ilgili haberlerin ve yazıların yer aldığı gazete  1994 tarihinde yayın hayatına son vermiştir.

Haber Kadınhanı:

            Haber Kadınhanı gazetesi   13. 08 2009 Tarihinden beri yayın hayatına haftalık gazete olarak devam etmektedir. Gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı; Ramazan Kaya,  İmtiyaz sahibi Murat Gündüz, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü; Ramazan Kaya, Genel Yayın Yönetmeni; Hakan Küçüktaşçı’dır. Baskısı Seda matbaasında renkli olarak yapılmaktadır.

            Gazetede; Kadınhanı ile ilgili haberlerin yanında ulusal ve bölgesel haberler de yer almaktadır. Zaman zaman Aziz Büyükbayram’ın şiirleri yer almaktadır.

 

Kadınhanı Haber
Yorum ve Kültürel Dergisi:
2007 Yılında Kadınhanı Haber Dergisi olarak yayına başlayan ‘Kadınhanı Haber Yorum ve Kültürel Dergisi’ ilçenin tarihi hakkında bilgiler içermekte ve ilçedeki yaşanan haberlerin dergi halinde yayınlanmasını içeriyordu.
İmtiyaz Sahibi: Mehmet ALADAĞ
Yazı İşleri Müdürü: Murat ALADAĞ
Yayın Kurulu: Murat ALADAĞ, Mustafa TOPKAFA, Bülent OFLAZ,
Kadınhanı'nda çıkan tek dergi diye biliriz.

 

 

 



Yorumlar

Popüler Yayınlar