HAYALDEN GERÇEĞE GENÇLİK




            Bu günün gençliği düşüncesiz, amaçsız, sorumsuz olarak nitelendiriliyor. Dünkü nesiller içinse çürümüş, kokmuş, şaşırmış bugünden pek farklı değildi şeklinde tespitler yapılıyor. İyi bir gözlem yapabilirsek, gençliğin Hz. Peygamber (SAV)’in eteklerine tutunarak, onu kılavuzluğunda, sahabelerin, onların yolundan gidenlerin takipçileri olduklarını görebilmekteyiz. Hatta; Anneye-babaya, dedeye- Nineye, örnek olan gençler göğsümüzü kabartmaktadır.

 Gençlik:

Allahın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebet.

Allahın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!

Yürü altın nesli, o tunç Oğuz’un!
Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun.
Nur yolu izinden git, KILAVUZ’un!
Fethine çık, doğru, güzel, sonsuzun!

Yürü altın nesli, o tunç Oğuz’un!
Adet küçük, zaman çabuk, yol uzun.

Aynası ufkumun, ateşten bayrak!
Babamın külleri, sen, kara toprak!
Şahit ol, ey kılıç, kalem ve orak!
Doğsun BÜYÜK DOĞU, benden doğarak!

Aynası ufkumun, ateşten bayrak!
Babamın külleri, sen, kara toprak!

Diyen Necip Fazıl’ın feryadına kulak vermektedir. ” Sakarya’yla sembolleştirilen Anadolu, ağır bir yükün altındadır. Hor, öksüz, büyük davayı o omuzlamakta, Son Peygamber’in kılavuzluğunda yol almaktadır. Temel referansları “ O pörsümez yenidir.”

Günümüz gençliği, hem bedenen hem de ruhen sağlıklı; atak, gözü pek ancak kaba kuvveti benimsemeyen bir tarzda yetişmeye başlamıştır. Bu gençlikte; Ahlâk güzelliği, karakter sağlamlığı, ilimle bilgiyle donanma görülmeye başlayan ortak hasletlerdir. Akif’in hayalindeki, “Asım’ın Nesli”nin, dünyayı saran birçok kötülüğün üstesinden gelebileceğini ümit etmekteyiz.

Bugün, komik üniversitesi, hokkabaz profesörü, yalancı ders kitabı, çıkartma kâğıdı şehri, müzahrefat kanalı sokağı, fuhuş albümü gazetesi, şaşkına dönmüş ailesi ve daha nesi ve nesi, hâsılı, güya kendisini yetiştirecek bütün cemiyet müesseselerinden aldığı zehirli tesiri üzerinden silkip atabilecek, kendi öz talim ve terbiyesine, telkin ve telbiyesine memur vasıtalara kadar nefsini koruyabilecek, tek başına onlara karşı durabilecek ve çetinler çetini bu işin destanlık savaşını kazanabilecek bir gençlik…”

Bu gençlerin Mübarek Ramazan’da camileri doldurduğunu görüyoruz.

  Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında “Ramazan Kitap Günleri” etkinliğinde kitapları inceleyenlerin, satın alanların, imza etkinliklerine katılanların da gençler olması ne kadar güzel.

Düzenlen, kültürel etkinliklerin müdavimlerinin, hatta bu tür etkinliklerin bir kısmının düzenleyicilerinin de yine gençler olduğuna şahit oluyoruz. Artık otobüste, tramvayda parkta kitap okuyanlar, kütüphaneleri yalnızlıktan kurtaranlar da yine onlar.

” Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni; Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez yeni! “Bu gün üstadın bu hayalleri artık gerçek oluyor. “Bu davanın çilesini de çekmeye talip bir gençlik”. Yetişiyor. “Ey genç adam, bu düstur sana emanet olsun: / Ötelerden habersiz nizama lânet olsun!” Diyen üstadı bu gençlik yalan çıkarmayacak inşallah.

Ramazanız mübarek olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar